En

Prezentare Actualitati Cercetare Studenti Suport Administrative Legaturi
Invatamant Cursuri de vara Program:

 

PROGRAMUL CURSURILOR INTENSIVE DE LIMBĂ ROMÂNĂ

 

Programul tipic al unei zile (luni – vineri):

09.00 – 11.00              Cursuri de limbă română

11.00 – 11.30              Pauză de cafea

11.30 – 13.00              Cursuri de limbă română

13.00 – 16.00              Pauză de masă

16.00 – 18.30              Ateliere sau programe opţionale

18.30 –                       Cina, program liber

 

Tematica generală a cursului intensiv de limba română

(începători)

 

Cursul dedicat începătorilor îşi propune să-i familiarizeze pe aceştia cu elementele lingvistice esenţiale, necesare comunicării imediate. Cursanţilor li se propun teme precum: Sala de curs, Oraşul, Masa şi mâncarea, La cumpărături, Familia, Sănătate şi boală. Pornind de la această tematică generală, participanţii se vor întâlni cu probleme referitoare la fonetica limbii române (pronunţare şi scriere), la vocabularul fundamental al fiecărei teme, la chestiuni elementare de morfologie şi sintaxă, la contexte specifice de comunicare. Tematica propusă poate fi completată pe parcurs, în funcţie de interesele participanţilor.

 

Tematica generală a cursului intensiv de limba română

(nivel mediu)

           

Temele propuse cursanţilor aflaţi la nivel mediu sunt: Casa, familia, prietenii, Calendarul, O invitaţie la masă, La cumpărături, Divertismente, În vizită, Călătorii, În excursie, Personalităţi româneşti, Ce ştim despre România?. Fiecare temă de conversaţie va fi însoţită de prezentarea şi însuşirea unor structuri gramaticale prin exerciţii. Tematica propusă poate fi completată pe parcurs, în funcţie de interesele participanţilor şi de cunoştinţele lor de limba română.

 

Tematica generală a cursului intensiv de limba română

(avansaţi)

 

 Cursul intensiv de limba română pentru studenţii aflaţi la nivel avansat se axează pe conversaţie şi îşi propune să-i familiarizeze pe cursanţi cu unele aspecte fundamentale ale realităţii româneşti şi să-i deprindă cu diferitele variante funcţionale ale limbii române. Pornind de la texte reprezentative, participanţilor li se propun teme precum: Viaţa de zi cu zi, Viaţa de familie, Profesiuni, Divertisment, Vremea şi vremurile, Personalităţi româneşti, Sărbători şi tradiţii, Probleme sociale, însă se pot lua în discuţie şi alte teme, în funcţie de interesele cursanţilor şi de cunoştinţele lor de limba română.  

 

Ateliere sau programe opţionale

 

Atelierele opţionale (Probleme de civilizaţie românească, Atelier de conversaţie şi vocabular, Atelier de traduceri) se vor constitui şi vor funcţiona concomitent, în funcţie de opţiunile cursanţilor. Trebuie să precizăm că pentru constituirea unui atelier sau program menţionat este necesară înscrierea a minimum patru cursanţi. Temele abordate vor fi moderate de cadre didactice de la Universitatea de Vest din Timişoara sau de personalităţi ale vieţii culturale din Timişoara.

 

 

   
   
Contact    Mesaje    Intrebari frecvente    Cuprins    Cautare
Acasa
 

   
   

webmaster: dmicle@litere.uvt.ro