ȘCOALA DE VARĂCURSURILE DE VARĂ DE LIMBĂ, CULTURĂ ȘI CIVILIZAȚIE ROMÂNEASCĂ
(a XXVI-a ediţie)
2017


Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie organizează în fiecare an Cursurile de Vară de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească. Cursurile de vară se adresează tuturor persoanelor din străinătate interesate de limba și cultura românească (printre categoriile particulare cărora ne adresăm: studenți ai facultăților de romanistică din străinătate, traducători, promotori culturali, angajați în firme care au relații cu spațiul românesc etc.).În 2017 Cursurile de vară vor avea loc între 24 iulie și 5 august.

Informaţii suplimentare:
Secretariatul Cursurilor de vară: emina.capalnasan@e-uvt.ro

Ce oferim?
 • Posibilitatea de a studia sau de a vă îmbunătăți cunoștințele de limba română la ea acasă, cu instrumente și metode moderne de predare.
 • Echipă de profesori bine pregătiți, tineri și deschiși spre dialog.
 • Iniţiere în studiile româneşti, cu accentul pus pe chestiunile problematice ale istoriei și culturii regionale, într-un oraş şi într-un spaţiu cu o îndelungată tradiţie multiculturală şi multietnică.
 • Cursuri de limbă română adaptate nivelului de cunoștințe al cursanților (repartizarea cursanţilor pe trei niveluri: începători, intermediari şi avansaţi).
 • Activități culturale diverse, vizite, pentru a-i cunoaşte mai bine pe români şi ţara lor.
 • Șansa de a întâlni oameni cu aceleași preocupări și de a vă face prieteni noi


 • Numărul de ore:
 • 40 de ore de limba română (predare efectivă: 4 ore / zi).
 • 20 de ore de activităţi educative suplimentare: ateliere de limba română (conversație și vocabular; comunicare orală; comunicare scrisă), ateliere culturale și vizite în Timișoara și împrejurimi.


 • Cum arată programul unei zile?
  Luni-sâmbătă:
  Cursuri intensive de limba română – 9.00-11.00
  Pauză de cafea – 11.00-11.30
  Cursuri de limba română – 11.30-13.30
  Pauză de prânz – 13.30-17.00
  Ateliere de limba română (conversație și vocabular – începători; comunicare orală şi comunicare scrisă – intermediari şi avansaţi) / ateliere și vizite culturale – 17.00-19.00

  Costuri
  Taxă de participare: 350 EUR

  Vă puteți înscrie completând formularul disponibil la Formular de înscriere Școala de vară 2017 și trimițându-l la una dintre următoarele adrese de e-mail: emina.capalnasan@e-uvt.ro sau gabriel.bardasan@e-uvt.ro .
  Termenul limită de trimitere a formularului de înscriere: 24 iunie 2017.

  Taxa acoperă: participarea la cursuri, materialele didactice, vizitele organizate. Taxa de participare acoperă, de asemenea, cazarea într-unul din căminele universității, pentru cei care doresc aceasta.

  ANUNȚ

  Studenții înmatriculați la o universitate din Germania, care doresc să participe la Cursurile de vară de limbă, cultură și civilizație românească (2017), pot aplica în cadrul programului Go East-Sommerschulen 2017 pentru o bursă oferită de Deutscher Akademischer Austauschdienst (DAAD), din Bonn. Această bursă acoperă taxa de participare la cursuri, cheltuielile de cazare și cheltuielile de deplasare (parțial).
  Cei intersați sunt rugați să aplice, în paralel, la Școala de vară - pentru participare, și la DAAD, pentru bursă.

  Termen limită (pentru aplicanții DAAD): 25 mai 2017.

  Informațiile referitoare la acest program sunt disponibile la adresa: Deutscher Akademischer Austauschdienst  An deutschen Hochschulen immatrikulierte Studierende können sich im Rahmen des Go East-Sommerschulprogramms beim Deutschen Akademischen Austauschdienst (DAAD) um ein Stipendium bewerben. Das Stipendium setzt sich zusammen aus Stipendienrate (zur Deckung der Aufenthaltskosten), Reisekostenzuschuss und Kursgebühren. Weitere Informationen dazu finden Sie unter: https://goeast.daad.de/de/25457/index.html Das zweigleisige Bewerbungsverfahren sieht vor, dass Interessenten sich parallel bei der Sommerschule um eine Zulassung und beim DAAD um ein Stipendium bewerben.  Comitet de organizare:
  Conf. univ. dr. DANA PERCEC, decanul Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie
  Lect. univ. dr. GABRIEL BĂRDĂŞAN, directorul Cursurilor de vară
  Conf. univ. dr. IULIA COSMA, coordonatorul Comitetului de organizare
  Asist. univ. dr. EMINA CĂPĂLNĂŞAN, secretarul Cursurilor de vară

  Echipa de cadre didactice:
  • Cursuri de limba română

  Lect. univ. dr. ANA-MARIA RADU-POP
  Asist. univ. dr. CRISTINA SICOE
  Lect. univ. dr. NADIA OBROCEA
  Asist. univ. dr. EMINA CĂPĂLNĂŞAN
  Lect. univ. dr. GABRIEL BĂRDĂŞAN
  Lect. univ. dr. MONICA HUȚANU

  • Ateliere de limba română, activităţi culturale
  Conf. univ. dr. BOGDAN ŢÂRA
  Conf. univ. dr. ADINA CHIRILĂ
  Lect. univ. dr. NADIA OBROCEA
  Lect. univ. dr. MONICA HUŢANU
  Asist. univ. dr. ELIANA POPEŢI
  Dr. IRINA DINCĂ  Arhiva - 2016
  Arhiva - 2014
  Arhiva - 2013
  Arhiva - 2012